vektor logga spexet

OM ÅRETS FÖRESTÄLLNING

Huvudkaraktär

Handelsspexet 2021 presenterar stolt Margaret Thatcher som årets huvudkaraktär. 

Margaret Thatcher är den nya borgmästaren i Lilla London efter att ha besegrat den tidigare borgmästaren, Allan i hamnen, i ett nervkittlande val.
Trots brist på politisk erfarenhet börjar Thatcher tillsammans med sina anhängare direkt att göra drastiska förändringar i Lilla London. På andra sidan älven sitter Hisingens Republikanska Armé, HRA, och upprör sig över stadens utveckling. Med sin mystiska ledare i spetsen sätter de nu sin plan i verket. En gång för alla ska de krossa etablissemanget och frita Hisingen från Lilla Londons giriga klor.

Traditionsenligt handlar ett studentspex om en avliden och uppmärksammad person och i år kretsar berättelsen kring Storbritanniens första kvinnliga premiärminister, järnladyn, Margaret Thatcher. Handelsspexet är baserat på Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet och föreningen har fört traditionen med studentspex vidare sedan 1961. 60-årsjubileet markeras med en föreställning om, Göteborg, Lilla London, och som vanligt utlovas en studentikos afton, fylld av sång och teater!
 

Genomförande trots pandemi?

Äntligen kan föreställningarna ske fysiskt, precis som varje vanligt år! 
Vi har längtat efter att få presentera vårt arbete för er under lång tid och det börjar änligen närma sig. Vi arbetar ständigt med att ställa om verksamheten och håller oss uppdaterade om rådande restriktioner. 
 

Datum för föreställningar

Tordagen den 4e & fredagen den 5e November 2021